La data de 19 aprilie 2011, a avut loc lansarea oficială a activităţii operaţionale a Î.M. “Biroul de Credit” S.R.L., care presupune prestarea, de către acesta, a serviciilor de formare, prelucrare şi păstrare a istoriilor de credit, precum şi de prezentare a rapoartelor de credit.

La momentul lansării activităţii operaţionale, Biroul are semnate contracte de prestare a serviciilor informaţionale cu toate băncile comerciale din Republica Moldova şi, deja, a inițiat activitatea de prezentare a Rapoartelor de credit atât subiecţilor istoriilor de credit (debitorilor), cât şi utilizatorilor istoriilor de credit (băncilor comerciale).

La evenimentul organizat cu acest prilej au fost prezenţi şi au luat cuvânt dl Dorin Draguţanu – Guvernatorul Băncii Naţionale, dna Aurica Doina – Vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, dl Tokhir Mirzoev – Reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova şi dl Dumitru Ursu – Preşedintele Asociaţiei Băncilor din Moldova. De asemenea, în calitate de invitaţi la eveniment au participat președinți ai băncilor comerciale, reprezentanți ai companiilor de leasing şi microfinanţare, precum şi mass media.